QUICK HITS 


Næste løb

Seneste resultater
20.10 Giro di Lombardia ITA

FLERE RESULTATER  

 NYHEDER 

McGee vil ovenpå igen efter langvarig skade
[06.11 10:52]

Et større udstyrsstykke
[05.11 16:55]

Haedo: Jeg har lært meget det første år
[01.11 10:06]

Tilbageblik på 2007-sæsonen
[28.10 15:09]

André Steensen bliver professionel hos Team CSC
[26.10 11:53]


FLERE NYHEDER  

TEAM CSC 2007 RESULTATER

17.01-21.01 Tour Down Under AUS 2.HC

Resultat
Læs om løbet
1. Martin Elmiger, ag2r 15.46.38
2. Karl Menzies, UniSA +0.03
3. Lars Bak, Team CSC +0.11
4. Matthew Lloyd, Predictor-Lotto +0.13
5. Gustav Larsson, Unibet.com +0.21
 
6. Luke Roberts, Team CSC +0.50
18. Stuart O'Grady, Team CSC +9.05
32. Matthew Goss, Team CSC +14.00
44. Matti Breschel, Team CSC +20.58
74. Allan Johansen, Team CSC +32.09
89. Kurt-Asle Arvesen, Team CSC +34.27
95. Marcus Ljungqvist, Team CSC +35.24


Etaper
1  17.01  Mawson Lakes -> Tanunda, 152km
2  18.01  Mannum -> Hahndorf, 150km
3  19.01  Stirling -> Victor Harbor, 128km
4  20.01  Willunga -> Willunga, 147km
5  21.01  Adelaide City Council Circuit, 90km


Optakt


Ventetiden er ovre, for alle dem der hungrer efter at få sat gang i den nye cykelsæson for alvor. Onsdag tages der hul på det første større løb på årets cykelkalender, og det første løb på Team CSC's kalender i denne sæson, når Tour Down Under går i gang.

På sin vis starter løbet allerede tirsdag, når der køres et tilhørende kriterium under navnet Down Under Classic, men selvom det er samme startliste og det betragtes som en del af løbet, så tæller det 50km lange gaderæs rundt i Adelaide ikke med i det samlede resultat.

Tour Down Under har været kørt siden 1999, hvor Stuart O'Grady tog en populær hjemmesejr, som han gentog i 2001, hvorved han er den eneste, der hidtil har vundet løbet to gange. I alt har han været på podiet fire gange, eftersom han også har en andenplads fra 2000 og en tredjeplads fra 2003 bag sig. Han var forhindret i en tredje sejr sidste år, hvor Team CSC ikke deltog, men nu kommer chancen altså igen.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at motivationen er i orden i forhold til at lave et godt resultat i staten South Australia, hvor både O'Grady og holdkammeraten Luke Roberts kommer fra.

"Det er klart, at både Stuart og jeg gerne vil vise flaget, og det må være målet, at vi skal have mindst én mand på podiet, og eftersom vi er på hjemmebane, så håber jeg lidt, det bliver Stuart eller jeg," siger Luke Roberts med et glimt i øjet.

Roberts valgte ligesom O'Grady og Matthew Goss ikke at køre med om det australske mesterskab, der netop er blevet afviklet.

"Tour Down Under betyder mere for os, så vi har valgt at fokusere på træningen med holdet op til løbet i stedet for at få et afbræk med rejser frem og tilbage osv. I stedet har Stuart og jeg kørt States Championship i South Australia, hvor vi blev et og to, og jeg synes formen ser ud til at være, hvor det kan blive et godt resultat," siger Luke Roberts, der har en niendeplads i 2004 som sit bedste samlede resultat i Tour Down Under. Til gengæld har han også vundet en etape i 2001.

Der bliver også plads til en Team CSC-debut i løbet, som bliver det første for Matthew Goss hos det danske hold.

"Jeg er utroligt spændt på dette løb. Jeg kommer til at føle mig så ufatteligt stolt, når jeg står på startlinien med en Team CSC-trøje på," siger Matthew Goss, der skal køre Tour Down Under for anden gang. Men det er første gang, han kører det som en større prøvelse i sæsonen.

"Sidste år var jeg også med, men der var jeg ikke særligt langt fremme i forberedelserne, fordi jeg først havde de fleste af mine løb senere på sæsonen," siger Goss, der derfor ikke fik testet, om sprinterevnerne rakte til at slås med hurtige folk som Robbie McEwen (Predictor-Lotto), Baden Cooke (Unibet.com), Allan Davis (UniSA) og for den sags skyld den nye holdkammerat Stuart O'Grady.

"Ja, det bliver lidt spændende for mig at se, hvordan jeg klarer det, men umiddelbart er der selvfølgelig lagt op til, at jeg skal forsøge at hjælpe Stuart. Men jeg synes det plejer at være sådan, at et udbrud får lov at køre 10-12 minutter væk på første eller anden etape og hvis det sker, så kommer taktikken derefter nok meget an på, hvem vi eventuelt har med i dét udbrud," analyserer Goss, der med sine 20 år hører til mellem de absolut yngste i løbet.

Matti Breschel kommer til Australien i fin form, selvom han har en skade i bagagen fra sit styrt på banen for nogle uger siden.

"Jeg har det godt nok. Jeg kan godt mærke skaden stadigvæk, men den har ikke forhindret mig i at træne efter planen, bortset fra dagen efter styrtet, så jeg tror ikke det har sat mig tilbage. Det er mest mærkbart, når jeg cykler langt, og så kan det da være, det vil kunne mærkes, når vi skal op over nogle lidt større stigninger, men hidtil har jeg trænet i flade Danmark siden styrtet," siger den unge dansker, der sidste år startede sæsonen med at vinde ungdomstrøjen i Tour of Qatar, og dermed viste fin form tidligt.

"Jeg synes faktisk, jeg føler mig lidt stærkere denne vinter, så jeg har store forhåbninger til denne sæson," siger Breschel, der ser meget frem til i Giro d'Italia at skulle have sin debut i Grand Tours. Forhåbentlig til den tid helt uden flere skavanker.

Team CSC's bedste resultat hidtil i Tour Down Under faldt seneste gang holdet deltog, nemlig da Lennie Kristensen kørte en samlet andenplads hjem i 2003. Iøvrigt umiddelbart foran O'Grady sammenlagt. Dertil kommer, at Nikolaj Bo Larsen i 1999 vandt en etape for holdet, der dengang hed Team home Jack & Jones - det var samme år O'Grady fik sine to hidtidige etapesejre i løbet. 
Deltagende CSC-ryttere
Kurt-Asle Arvesen
[se profil]
Lars Bak
[se profil]
Matti Breschel
[se profil]
Matthew Goss
[se profil]
Allan Johansen
[se profil]
Marcus Ljungqvist
[se profil]
Stuart O'Grady
[se profil]
Luke Roberts
[se profil]


25 % FANKLUB-RABAT I SHOPPEN
Hvis du er medlem af Team CSC Official Fan Club, så kan du nu få ikke mindre end 25 % rabat i team-csc.com shoppen. Klik her for at gå til shoppen.
[mere]

NYHEDSBREV
Tilmeld dig vores nyhedsbrev ved at klikke her.
[mere]

BILLEDER FRA COPPA SABATINI
Klik her for at besøge vores omfattende arkiv, hvor der senest er uploadet billeder fra Coppa Sabatini.
[mere]

KØB DIN EGEN CERVÉLO
Nu har du muligheden for at købe en cykel magen til den Team CSC-rytterne kører på.
[mere]

© 2007 Riis Cycling A/S - Firskovvej 36 - DK-2800 Kgs. Lyngby Fax +45 9716 8480 - CVR: 20300345 - Kontakt Riis Cycling