English version  
  Seneste nyt - Optakter
Seneste nyt
   Nyheder
   Interviews
   Optakter
   Pressemeddelelser
Team CSC 2004
Sponsorering
Om Riis Cycling
Om CSC
Presse-info
Fanzone
Shop


Paris - Nice, årets første store opgave
03.03 20:38

Efter den store triumf i Middelhavet Rundt, hvor Team CSC besatte de tre første pladser i løbet, skal stort set de samme ryttere nu prøve kræfter med sæsonens første store opgave, Paris – Nice, der starter søndag d. 7. marts.

Jakob Piil og Fränk Schleck erstatter Kurt-Asle Arvesen og Andrea Peron, men ellers er holdet præcis det samme som i Middelhavet Rundt, der som bekendt havde Jörg Jaksche som vinder foran Team CSC holdkammeraterne Ivan Basso og Jens Voigt.

Spørgsmålet er så, om Team CSC's fans skal være nervøse for, at Jaksche og co. har ramt topformen for tidligt i denne sæson?

”Det tror jeg bestemt ikke”, siger sportsdirektør Kim Andersen, som sammen med Bjarne Riis skal styre tropperne i Paris – Nice. ”Den seneste træningslejr har vist, at både Jaksche, Voigt og Julich har bevaret formen, og netop disse tre ryttere er nok vore bedste bud på en vinder.”

I forbindelse med årets første træningslejr blev Jaksche udråbt til kaptajn i Paris – Nice, men lige nu ser det mere ud som om han, Voigt og Julich deler kaptajnrollen, hvorefter dagsformen afslører hvem der skal køres for.

”Den indledende, ikke helt flade enkeltstart på godt 13 kilometer kan sagtens betyde forskydninger i klassementet på op til et minut blandt favoritterne, og hér tror jeg specielt Voigt og Julich har gode chancer for at opnå et godt resultat. Man skal også huske på, at ingen af etaperne slutter på toppen af et bjerg, hvilket formentlig vil gøre det svært for de bedste klatrere at skabe store afstande i kuperet terræn”, spår Kim Andersen.

Ifølge den danske sportsdirektør er det rent faktisk på de flade stykker Team CSC rytterne skal passe på ikke at blive fanget pga. uopmærksomhed.

”Jeg tror ikke der er nogen, der kan køre fra os når det går opad, når man ser på hvilke ryttere vi stiller til start med. Derimod skal Bjarne og jeg være gode til at informere rytterne om de tidspunkter, hvor feltet kan blive splittet af en kraftig sidevind på en ellers tilsyneladende ufarlig etape”, forklarer Andersen.

Allerede fredag tager flere af rytterne sammen med Kim Andersen og Bjarne Riis til Chaville og tjekker enkeltstartsruten.

”Vi vil ikke risikere, at der sidder træthed i kroppen hos de vigtige ryttere forud for så stor en opgave, og så vil vi naturligvis forsøge at forberede os så optimalt som muligt til enkeltstarten, der som nævnt kan få rigtig stor betydning i årets udgave af Paris – Nice”, fastslår Kim Andersen.

Sidste år blev løbet vundet af Alexandre Vinokourov, der dedikerede sejren til sin ven, Andrei Kivilev, som på tragisk vis døde efter et styrt på 2. etape.

Andre favoritter er: Laurent Brochard (ag2r), David Millar (Cofidis), Sylvain Chavanel (Brioches La Boulangere), Sandy Casar (fdjeux.com), Dave Bruylandts (Chocolade Jacques), Davide Rebellin (Gerolsteiner), Dario Frigo (Fassa Bortolo) og Tyler Hamilton (Phonak). 

Optakter
30.05 08:46  Voigt ser frem imod Deutschland Tour  
25.05 18:36  Fränk Schleck på hjemmebane  
10.05 10:05  Peron får comeback i Picardie  
26.04 19:26  Stærkt hold i Tour de Romandie  
24.04 20:07  Jaksche som ventet klar  
21.04 10:02  Team CSC satser på Basso og Bartoli  
20.04 08:57  Julich klar til at udfordre Armstrong  
17.04 07:43  World Cup succesen skal fortsættes  
10.04 18:12  Team CSC klar til 'En forårsdag i helvede'  
07.04 08:32  Michaelsen største håb i Gent-Wevelgem  
02.04 14:13  Flandern Rundt med mange favoritter  
23.03 14:42  Syg Høj melder afbud  
13.03 15:11  Bartoli kaptajn i Milano-Sanremo  
28.02 11:06  Het Volk aflyst  
17.02 09:27  Gusev erstatter Piil i Laigueglia  
08.02 12:17  Julich: Det bliver spændende  
19.01 16:38  12 ryttere udtaget til Challenge de Mallorca  
14.01 15:24  Gallopin får Team CSC-debut i Qatar  


Deutschland Tour
Jens Voigt er kaptajn for Team CSC i denne uges Deutschland Tour [mere]
Wachovia Cycling Series
Lars Michaelsen sluttede på tredjepladsen i torsdagens Wachovia Classic [mere]
Dauphiné Libéré
Team CSC har udtaget holdet til næste uges Dauphiné Libéré [mere]
Team CSC nyhedsbrev
Tilmeld dig Team CSC's gratis nyhedsbrev og få tilsendt en email hver gang sitet opdateres [mere]
Team CSC video
Den seneste video tager dig med indenfor i Team CSC's træningslejr i Lucca [mere]