English version  
  Om Riis Cycling - Historien bag
Seneste nyt
Team CSC 2004
Sponsorering
Om Riis Cycling
   Historien bag
   Filosofi
   Vore værdier
   Bjarne Riis
   Bestyrelse
   Administration
Om CSC
Presse-info
Fanzone
Shop

Historien bag

Gennem de seneste år har Team CSC og virksomheden bag holdet – Riis Cycling A/S – gennemgået en markant udvikling. Sportsligt og virksomhedsmæssigt er der sket meget, siden efteråret 1996, hvor de første spadestik blev taget til det, der i dag er et af verdens bedste cykelhold og en virksomhed, som sidste år vandt erhvervsmagsinet Børsens Gazellepris.

Bjarne Riis overtog holdet og virksomheden i 2000 og har siden da stået i spidsen for hele projektet, som stadigvæk bliver udviklet ud fra hans visioner og idéer.

Siden starten har virksomheden haft hovedsæde i Herning, men i vinteren 2003 flyttede Riis Cycling A/S til Lyngby nord for København. Virksomheden beskæftiger i alt omkring 60 medarbejdere, og det nye hovedsæde bliver i fremtiden base for en lang række nye, forretningsmæssige tiltag samlet under Riis Cycling A/S under ledelse af administrerende direktør Claus Lindholm.

Sportsligt har de sidste tre sæsoner budt på flere store sejre. I 2001 fik Laurent Jalabert for alvor sit folkelige og resultatmæssige gennembrud i Tour de France med det daværende Team CSC Tiscali. Med to etapesejre og som vinder af bjergkonkurrencen var holdet og Jalabert i særdeleshed et af løbets stærkeste indslag.

Året efter genvandt Jalabert den prikkede trøje, og inden da havde holdets nye satsning, Tyler Hamilton, kæmpet om den sammenlagte sejr i Giro d'Italia. Under Bjarne Riis' vejledning blev amerikaneren omskolet fra at være Lance Armstrongs vigtigste hjælperytter til en af sportens stærkeste etapeløbsryttere. Med en etapesejr en samlet andenplads i Giro'en var fundamentet lagt til en Tour de France-satsning, som året efter for alvor slog igennem. Side om side med holdets anden etapeløbstrumf, Carlos Sastre, og nyindkøbte Peter Luttenberger, grundlagde Hamilton en solid sejr i holdkonkurrencen i 100 års udgaven af Tour de France. Undervejs hentede Team CSC sensationelt tre etapesejre, og var et af løbets dominerende hold. Efter en kriseramt start med Tyler Hamiltons brækkede kraveben, rejste holdet sig til et historisk succesridt.

Holdet har også opnået stor succes i de prestigiøse klassikere. Jalabert vandt Clasica San Sebastian både i 2001 og 2002, hvorefter han sluttede sin fænomenale karriere hos Team CSC. Jakob Piil vandt sit første World Cup-løb i 2002-udgaven af Paris-Tours, og i foråret 2003 vandt Tyler Hamilton Liège-Bastogne-Liège ovenpå en formidabel holdpræstation. Det var samtidig afsættet til en særdeles sejrrig sæson. 23 sejre blev det til i alt i 2003.

Efter Hamiltons afsked står holdet foran et helt nyt kapitel med 11 nye ryttere ud af den komplette trup på 25. Der bliver nu satset bredt henover hele sæsonen fra de tidlige forårsløb via Tour de France og Vuelta a España til sæsonafslutningen i Giro di Lombardia.

Ambitionerne er fortsat høje – både i Tour- og klassikersammenhænge. 
Wachovia Cycling Series
Lars Michaelsen sluttede på tredjepladsen i torsdagens Wachovia Classic [mere]
Deutschland Tour
Jens Voigt er kaptajn for Team CSC i denne uges Deutschland Tour [mere]
Dauphiné Libéré
Team CSC har udtaget holdet til næste uges Dauphiné Libéré [mere]
Team CSC nyhedsbrev
Tilmeld dig Team CSC's gratis nyhedsbrev og få tilsendt en email hver gang sitet opdateres [mere]
Team CSC video
Den seneste video tager dig med indenfor i Team CSC's træningslejr i Lucca [mere]