NYHEDER
© Tim De Waele
Chris Anker overrasket over sin fremgang

[21.11 00:10] De fleste cykelsportsfans kan nok godt blive enige om, at det er gået helt fantastisk i de to første sæsoner som professionel for den unge, danske bjergrytter Chris Anker Sørensen - faktisk er det gået så godt, at hovedpersonen selv erkender, at han er noget overrasket over, hvor langt han allerede er nået.

"Det er helt vildt, for at være ærlig. Selvfølgelig havde jeg da håbet på nogle store ting, da det hele startede, men jeg kan ikke påstå, at jeg havde ventet det her," siger den jyske rytter om de to første år.

Sørensen vandt i 2008 kongeetapen i to så store løb som Critérium du Dauphiné Libéré og Österreich-Rundfahrt og kørte intet mindre end fremragende ved både OL og VM. Den selvopofrende kørsel i finalen ved VM husker mange fans sikkert i lang tid fremover.

"Det var en fantastisk fornemmelse med de to sejre. Jeg har aldrig været vant til at vinde så meget fra juniorårene, hvor man jo ikke kører så mange løb i de terræner, som jeg har vist mig at være bedst i, så det er stort for mig med to sejre i år. Men også OL og VM er jeg stolt af. Jeg er helt vildt glad for den bronzemedalje, som vi fik til Danmark gennem Matti Breschel, og både han og landstræner Lars Bonde var meget hurtige til at takke mig for mit arbejde. Det betyder meget med den tak, og jeg føler da også, det er længe siden et dansk hold har arbejdet så godt for hinanden, som vi gjorde i OL og VM i år. Det gør det sjovt at være med til - ligesom vi ofrer alt for hinanden på Team CSC Saxo Bank," konstaterer Sørensen.

Sørensen er rykket frem som nummer 108 på Cycling Quotient ranglisten, og han ligner en rytter, der i 2009 meget vel kan få sin Tour de France-debut i en alder af 24 år.

"Jeg håber, jeg får chancen i Touren næste år, og jeg tror også på, at jeg vil være stærk nok til at løfte opgaven. Ruten vil også passe godt til mig med så relativt få enkeltstartskilometer og mange stigninger, hvor mine kvaliteter kan komme holdet til gode," siger Sørensen, der indtil nu har kørt to Grand Tours med en 19. plads i Vuelta a España i 2007 og en 28. plads i Giro d'Italia 2008 til følge.

I 2009 genforenes Sørensen med sin gamle holdkammerat og værelseskammerat fra Team Designa Køkken, Jakob Fuglsang, og det glæder han sig naturligt nok til.

"Det bliver sjovt at prøve og køre sammen på højeste niveau også. Vi kørte to løb i efteråret sammen i Coppa Sabatini og Giro del Piemonte, og det var lidt som de gamle dage på Designa Køkken, men det bliver endnu bedre, når han også bliver en fast del af holdet," slutter Sørensen. 

Flere nyheder

Flere interviews

Flere pressemeddelelser


© 2012 Riis Cycling A/S - Firskovvej 36 - DK-2800 Kgs. Lyngby Fax +45 9716 8480 - CVR: 20300345 - Kontakt Riis Cycling    
Alle billeder © tdwsport.com