NYHEDER
© Tim De Waele
Teambuilding skaber unikt projekt

[30.11 21:16] Den nye sæsons Team Saxo Bank mødtes for første gang mandag aften for at tage sigte mod årets teambuilding camp, og holdejer, Bjarne Riis, havde som altid en overraskelse i ærmet. Indholdet af opholdet bød på en nærmest sensationel begivenhed i cykelverdenen. ”Cycling for Peace – with love and good energies” er et helt nyt projekt, der bliver startet i forbindelse med holdets teambuilding, og rytterne skulle i dag starte projektet med at bygge en cykelskole.

Det gode samarbejde og den stærke holdånd skal på denne måde styrkes og rekonstrueres ved at bygge noget håndgribeligt og noget meningsfuldt, og det giver mening at skabe de fysiske rammer for kommende idrætsudøvere samt en håndsrækning til fred mellem jøder og muslimer. I morgen, torsdag, går hele Team Saxo Bank i gang med det fysiske arbejde med skolen:

”Projektet er unikt, og vi er ikke bange for at gå forrest, når det gælder nytænkning. Samtidig er det et ambitiøst projekt med gode visioner om at gøre forholdene i byen bedre for begge grupper af børn, og jeg tror på, at projekter som dette rokker ved fordomme omkring hinanden. Vi kan herudover ændre børnenes liv her og nu og på lang sigt ved at integrere idræt i deres. Det er for så vidt underordnet, om det er cykling. Vi ved, at motion ændrer vores vaner, og at det giver et sundere og mere alsidigt liv. Ved at give Akkos børn denne skole, giver Akkos børn rytterne en oplevelse for livet”, siger Bjarne Riis.

Tami Hay fra Peres Center for Peace-instituttet, som er teamets samarbejdspartner i processen er begejstret over tiltaget:

“Team Saxo Banks teambuilding camp gav os en unik mulighed for at skabe den første skole af dens art i Israel. I Akko er der to toneangivende miljøer – det jødiske og det muslimske, og byen lider under solid segretion i kraft af opdelte skole og fritidsaktiviteter. Men på fredag efter opbygningen af skolen vil én klasse fra hver af de to skoler mødes for at deltage i et cykeltræningsprogram, og vi bruger således idræt som værktøj i integrationsarbejdet. Peres Center of Peace er erfarne i at bringe børn fra forskellige kulturer sammen og i at lære børnene sportens sprog som fælles referenceramme. Saxo Bank-rytterne er forbilleder for disse elever, og jeg er sikker på, at rytterne efterlader et blivende indtryk hos børnene”, siger sportschefen på Peres Center of Peace-instituttet. 

Flere nyheder

Flere interviews

Flere pressemeddelelser


© 2012 Riis Cycling A/S - Firskovvej 36 - DK-2800 Kgs. Lyngby Fax +45 9716 8480 - CVR: 20300345 - Kontakt Riis Cycling    
Alle billeder © tdwsport.com