NYHEDER
© Team Saxo Bank
Den halve drøm

[29.11 08:13] Ligesom der skiftes lidt ud i rytterbesætningen hvert år på et cykelhold, så er det også sjældent, at der skiftes kalenderår uden at der er nogle få udskiftninger i personellet, der sørger for at optimere forholdene for rytterne ude på landevejene. Herunder mekaniker-staben.

Når verdens bedste cykelhold i 2009 skifter navn til Team Saxo Bank-IT Factory, så hedder en af de nye mekanikere Pascal Ridel. Han er ny på holdet, men på ingen måde ny i "gamet".

Pascal kørte selv som juniorrytter hjemme i Frankrig fra han var 16 til han var 22. Han vandt 12 løb som 17-årig i de franske juniorrækker og var godt på vej til en professionel karriere, men en skade gjorde, at han måtte stoppe som 22-årig.

"Jeg havde problemer med blodtilførslen i mit venstre ben, så jeg udviklede mig ganske enkelt ikke nok som rytter fra jeg var 17 år og fremefter, så til slut måtte jeg opgive. Jeg drømte om at blive professionel, men med min skade var det ikke muligt. Så mit job som mekaniker er en halv opfyldelse af min passion for cykling. Jeg elsker at være en del af feltet. At være en del af et hold, der rejser rundt og konkurrerer er livet for mig, og nu kan jeg gøre det med verdens bedste hold," fortæller 44-årige Ridel, der et par år efter karrierestoppet fik foretaget en operation, der har gjort, at han ikke siden har haft problemer med sin skade.

Efter at han stoppede sin egen karriere i 1987 blev Ridel mekaniker på det daværende Fagor-hold. Han skiftede året efter til Z-Peugeot, hvor han bl.a. var med til at gøre cyklerne klar til Greg LeMonds Tour de France-sejr i 1990 og han var ligeledes med til at sikre Gilbert Duclos-Lasalle sejrene på brostene i Paris-Roubaix i 1992 og 1993. I 1993 havde holdet skiftet navn til GAN og de skiftede hovedsponsor igen i 1998 til Crédit Agricole, men 2008-sæsonen blev desværre holdets sidste.

"I midten af 2008-sæsonen fik vi besked på, at Crédit Agricole-holdet ikke kunne finde en ny sponsor, så holdet måtte lukke. Jeg begyndte derfor at snakke lidt med andre hold, og jeg havde fået det danske hold anbefalet af nogle af de mekanikere, der allerede var på holdet, så det endte med, at vi fandt frem til en aftale. Jeg havde arbejdet med Roger Legeay i 21 år, så jeg var ikke glad for at stoppe på Crédit Agricole, men når det var nødvendigt, så var det her den næstbedste løsning," siger Ridel.

Ridel var med til at kickstarte 2009-sæsonen på Team Saxo Bank-IT Factory i holdets årlige team training camp.

"Jeg har været i hæren i mine unge år, så det var ikke helt nyt for mig at gå om natten i mørket, men jeg har aldrig før været ude i det iskolde hav midt om vinteren, eller prøvet at ro og sejle i skibe, som vi gjorde på træningslejren. Det var meget lærerigt at løse opgaver i grupper, som vi gjorde, og at løfte arbejdsbyrden i fællesskab, når nogen var i krise. Man lærer at tænke på, at det gælder om at løfte hele holdet, når man løfter den enkelte opgave. Jeg var bange inden vi skulle ud og ro og sejle matchrace. Jeg troede bådene ville vælte, men efter et par ture så var det tydeligt, at holdets samarbejde var vigtigt for at løse opgaverne og jeg tænkte kun på at være med til dette. Det var som på en bjergetape, hvor man når de bedste resultater ved at samarbejdet på hele holdet virker og man kan have tiltro til hinanden," slutter franskmanden. 

Flere nyheder

Flere interviews

Flere pressemeddelelser


© 2012 Riis Cycling A/S - Firskovvej 36 - DK-2800 Kgs. Lyngby Fax +45 9716 8480 - CVR: 20300345 - Kontakt Riis Cycling    
Alle billeder © tdwsport.com