NYHEDER
© Tim De Waele
Steensen rigere på erfaring

[05.12 17:51] Han er kun 20 år, men er alligevel klar til sin anden sæson på verdens bedste cykelhold, når løbskalenderen rammes for 2009-sæsonen til januar: André Steensen har haft en hård sæson som neopro, men der er læsset masser af ny erfaring i bagagen, som kan gøre nytte senere.

"Det var en hård sæson, hvor jeg havde mange uheld og skader. Men jeg er meget klogere på, hvordan jeg kan tackle modgang, og eksempelvis min første skade i sæsonen lærte mig en masse. Jeg havde en skade, som i første omgang fik holdets læger til at anbefale en uges pause, så vi kunne se, hvad der så skete, for det kunne muligvis bare være en overbelastning, men efter noget tid, så viste det sig at være en skade, der kom i akillessenen, fordi min sko generede. Forløbet har givet mig erfaring i, hvad jeg skal gøre i den slags situationer, så det ikke kommer så vidt," forklarer Steensen.

Steensens sæson sluttede med et brækket håndled i Circuit Franco-Belge i oktober, og håndledet har givet en stille og rolig vinterpause.

"Jeg har ikke rigtigt villet tage på noget vinterferie med den hånd, men nu er det ved at være overstået, og jeg kom fint igennem de prøvelser, der var på team træningslejren, så direkte efter lejren genoptager jeg træningen frem mod næste sæson," fortæller Steensen videre.

I 2008 startede Steensen sæsonen med sit tidligere hold Glud & Marstrand Horsens, men skiftede derefter til Team CSC Saxo Bank i maj, men i 2009 er han selvsagt med på holdet allerede fra sæsonstarten, så det siger sig selv, at han får et lidt andet sæsonprogram.

"Jeg skal starte i Clasica de Almeria og så skal jeg køre GP Rennes, som er et nyt løb på vores kalender. Flere af os unge danskere skal køre en række løb sammen, så det bliver spændende," slutter Steensen. 

Flere nyheder

Flere interviews

Flere pressemeddelelser


© 2012 Riis Cycling A/S - Firskovvej 36 - DK-2800 Kgs. Lyngby Fax +45 9716 8480 - CVR: 20300345 - Kontakt Riis Cycling    
Alle billeder © tdwsport.com